Toiminnanvastaavan kevät katsaus

Päättymässä oleva kausi oli taas toiminnan täytteinen jokaisella sektorilla. Joukkueissa toiminta oli taas hyvää ja niiden pelaajat ja johtoryhmät tekivät todella hyvää työtä koko kauden. Uusia pelaajia saatiin taas mukaan toimintaan pikkujunnuista aikuiskiekkoiluun ja varsinkin harrastekiekkoilun lisääntyminen on hieno asia. Toteuttamalla kiekkoa ja liikuntaa mahdollisimman laajalla skaalalla seura täyttää sen olemassa olon ehtoja mallikkaasti. Itä-Helsingin kiekko ei ole vain pieneen tarpeeseen suppealle ryhmälle tarkoitettu seura vaan se tavoittaa jokaisen harrastukseen haluavan tytön, pojan, miehen ja naisen ikään katsomatta.

Valmennuspäällikön "menettäminen" liiton leipiin oli hyvä ja huono asia. Hyvää siinä on se, että Jyrä huomattiin ja tuli valituksi vaativaan tehtävään. Hakijoita oli paljon mutta kokemus ja näkemys junnukiekkoilusta alueellamme oli varmasti valinnassa ratkaisevaa ja näitä ja monia muita ominaisuuksia Jyrällä riittää. Huonoa asiassa oli se, että IHK jäi ilman valmennuspäällikköä ja kun tieto valinnastakin tuli suhteellisen myöhään niin eihän se paljon naurattanut. No, varmasti aikanaan teemme taas hyvän valinnan uudesta valmennuspäälliköstä ja etsiminen on aloitettu. Siihen saakka IHK saa tyytyä allekirjoittaneeseen.

EHC varasi taas pelaajia alueeltamme ja hienoa oli huomata että kävi kuten viime kaudellakin eli saimme IHK:sta joukkueellisen pelaajia yhteiseen edustukseen. -92 ikäluokasta leivottiin SM-joukkue kuluneella kaudella ja aika näyttää miten -93 ikäluokka pärjää. Vuosi sitten seuraamme jäi oma -92 joukkue ja samoilla linjoilla tulemme jatkamaan tämänkin kauden jälkeen eli -93 joukkue tai jopa joukkueet jatkavat edelleen olemassa oloaan. Imua tuntuu olevan ja hienoa että pelaajat haluavat jatkaa harrastusta IHK:ssa.

Jäänjakoa tehostetaan tulevalla kaudella. Puheenjohtajamme Timo Fils on ottanut taas isoa vastuuta ja luvannut hoitaa hommaa toistaiseksi. Pintapuolisesti mietittynä jään jako on helppoa hommaa. Eihän siinä tarvitse kuin jakaa olemassa oleva jää määrä ja siinähän se. Totuus on jotakin ihan muuta. Tehtävä vaatii aikaa ja jatkuvasti pitää seurata useita jakoon vaikuttavia asioita. Joukkueiden omat menot ja toiveet on huomioitava, sarjat ja turnaukset samoin. Hallien peruutuslistoja on myös syytä tarkkailla ja muutamia muita isoja, jakoon vaikuttavia nyansseja. Timolle pitkää pinnaa ja zemppiä tehtävään.

Talous on vakaalla pohjalla. Ei rahaa ole missään varastoituna mutta laskut on maksettu ja siitäkin näkövinkkelistä katsottuna homma toimii. Seuran talousvastaava on hoitanut ruutunsa hienosti, samoin joukkueiden talousvastaavat. Seuratoiminta on mahdotonta ilman pitkäjänteistä ja hyvää talouden hoitoa.

Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta. Kesä tulee ja hyvä niin.

Mika Herranen
Itä-Helsingin kiekko
Toiminnanvastaava