94

Valmennuksellisia ajatuksia tulevasta IHK-94

 

Kausi 05-06 tulee olemaan perusasioiden tekemistä. Luistelu ja siihen liityvät asiat ovat kaudella isossa roolissa. Syöttö, syötön vastaanotto, laukaukset ja pienpelaaminen ovat myös asioita joihin kiinnitämme huomiota. Säännöt, tuomaritoimintaja joukkueena oleminen antavat paljon tekemistä koko ryhmälle.  

Toinen asia on kaukalon ulkopuoliset harjoitukset ja asiat. Kuivaharjoituksissa nro 1 on fyysisen kunnon kehittäminen. Läpi kauden kestävät juoksuharjoitukset ja niihin liittyvä venyttely ovat tärkeässä roolissa jatkoa ajatellen. Hyvän peruskunnon päälle voimme jatkossa rakentaa hyvän joukkueen. Kaukalon ulkopuolisista asioista päällimmäiseksi nousee kodin ja koulun merkitys. Kun pelaajalla on koti ja koulu asiat kunnossa, sujuu kiekon harrastaminen huomattavasti helpommin. Joukkueen toiminta tulee tukemaan näitä asioita. 

Kilpailullisia tavoitteita ei aseteta. Toki voittaminen on keskimääräistä kivempaa kuin häviäminen ja jokaista ottelua lähdetään voittamaan mutta ensisijaisesti keskitymme kehittämään yksilöitä. Ottelut ja niiden lopputulos on aina suhteessa sen kertaiseen vastustajaan, ei sen kummempaa. Mielummin hyviä onnistumisia, positiivista palautetta kuin parilla ketjulla saavutettuja voittoja.  

Hiljaa hyvä tulee eli edetään rauhassa joukkueen kanssa, vahvistetaan pelaaja-lukumäärää ja harjoitellaan laadukkaasti. Kiire ei ole mihinkään ja isot valot odottavat meitä. Vanhempien positiivinen kannustus auttaa jaksamaan läpi pitkän kauden ja toivottavasti jokainen saa toiminnasta eväitä jatkoa ajatellen.

  

Mika Herranen